168 Austin Mini origineel 100x100 cm Acryl op canvas

168 AUSTIN MINI Origineel schilderij`

168 AUSTIN MINI Origineel schilderij

Origineel Schilderij door Ed van der Hoek met honden in klassieke Austin Mini 100X100 cm. Acrylverf op canvas

SKU: ORS 168
€1.295,00
(Nog 1 stuks.)
SKU: ORS 168 (Nog 1 stuks.)

€1.295,00
SKU:

ORIGINEEL SCHILDERIJ AUSTIN MINI 100X100 CM NOG VERKRIJGBAAR

Het echte originele schilderij van de klassieke blauwe Austin Mini is nog verkrijgbaar. Het schilderij heeft een afmeting van 100x100 cm, met honden als bestuurder en passagiers. Uit 2012 door ED12. Staat voor Ed van der Hoek kunstenaar te Oostvoorne.

 

WERKEN ED VAN DER HOEK INTERESSANT VOOR ZOWEL AUTOLIEFHEBBERS ALS HONDENLIEFHEBBERS. EEN UNIEKE COMBINATIE.

Ed's werken zijn interessant voor zowel autoliefhebbers als hondenliefhebbers. Het is niet zo'n alledaagse combinatie. Maar het wekt bij de meeste mensen minimaal een glimlach op. Het straalt een onalledaags optimisme uit. Het valt in de categorie humoristische dierenkunst.

 

MINI RIJK AAN HISTORIE

Maar ook over deze Mini is enorm veel te vertellen. Puissant rijk aan historie kun je wel stellen. Samen met de kever en de 2cv zijn ze de populairste auto in de geschiedenis gebleken. Zeker tot status van de cult-auto. 

De Mini, in qua afmetingen en de naam zegt het al natuurlijk het kleinste autootje in de autoindustrie. Hij werd zoals het een nationaal automerk betaamd 1959 en 2000 in Engeland gebouwd. Revolutionair en karaktervol.

Alec Issigonis ontwierp het voor de BMC, de British Motor Corporation. Birmingham de thuisstad. Uniek voor de begintijd was de dwarsgeplaatste motor, iets wat je tegenwoordig vaker tegenkomt. Aldus een korte samenvatting op klassiekerweb. Waar het boordevol leuke weetjes staat over de mini. Voor mij was het opvallendste feit wel dat de mini juist een status-symbool werd en zeker ook bij de rijken. Maar ook dat het wagentje gewoon heel erg zuinig in het benzineverbruik was. 

 

CULTSTATUS ZOWEL MINI ALS WERKEN VAN ED VAN DER HOEK

De kunstenaar van dienst heeft zelf ook enkele jaren mini gereden en het was opvallend dat het als een blok op de weg lag. De vergelijking als was het een kart was gewoon terecht.

Hoe dan ook. Over de mini valt nog veel te verhalen en dat zal ik tzt ook zeker gaan doen. Dit schilderij is eigenlijk ook wel tot de cultstatus te verheffen. Tenminste dat vinden wij van WC-eend natuurlijk  als je begrijpt wat ik bedoel.

Op dit moment is mijn originele werk nog relatief betaalbaar. Dus misschien is het tijd om er nog even van te profiteren.  

Deze 4 producten vind je misschien ook wel interessant:

Nummer 168. Deze Mini. Genummerde en gesigneerde gicleeprint met beeldafmeting 27X27 cm, oplage 50 stuks. Geprint met Epson Surecolor P7500 op 315 gram Hahnemühle German Etching papier.
€80,00
Houten kunstplankje met print van schilderij Ed van der Hoek 14x14 cm op 18 mm dikte populierenhout met ophanghaakje
€12,50
Kaart met klassieke Austin mini uit de jaren zestig. Blauw op blauw. In de serie Engels design.
€3,25
014 Austinn Healey: Genummerde en gesigneerde gicleeprint met beeldafmeting 27X27 cm, oplage 50 stuks. Geprint met Epson Surecolor P7500 op 315 gram Hahnemühle German Etching papier.
€80,00