2007 Groeten uit Europoort

GROETEN UIT EUROPOORT`

GROETEN UIT EUROPOORT

Origineel schilderij op canvas doekje van 20x20 cm door Ed van der Hoek gemaakt in 2018

SKU: ORS2007
€200,00
(Nog 1 stuks.)
SKU: ORS2007 (Nog 1 stuks.)

€200,00
SKU:

GROETEN UIT EUROPOORT - ORIGINEEL SCHILDERIJ

Groeten uit Europoort. Het werk is gemaakt in 2018. Het heeft geen lijst nodig omdat de zijkanten meegeschilderd zijn. Cartoon-achtig werk met als thema "Groeten van Vroeger". Nostalgisch reisje langs de kenmerkende plekken uit zijn jeugd. In ieder geval in de categorie vrolijk. 

EUROPOORT, WAT WIL JE EROVER WETEN? EEN BEGINNETJE

In Europoort werken volgens de cijfers uit 2017 ruim 385.000 mensen
Aantal bezoeken zeeschepen: 29.646 (2017)
Aantal steigers: 124
Containers: 142,6 miljoen ton (2017)

EUROPOORT, BOTLEK EN WAALHAVEN

Het havengebied van Rotterdam is grofweg ingedeeld in 3 gelijke stukken. Te weten Europoort, Botlek en de Waalhaven en overige havens
Een belangrijk economisch gebied.

JEUGDHERINNERINGEN

Het is altijd een moeilijk afweging. Natuur versus economie.  
Voor Ed hoorde het er in zijn jeugd allemaal gewoon bij. Het loeien van de industrie. De typische geur van brandstof. De lichtjes voor de veiligheid.

DE MUNTAUTOMAAT VAN DE ECONOMIE

Tijden zijn veranderd en uiteraard moeten we op onze planeet passen. Laten we dit op een integere manier doen en wat vaker nadenken of we bepaalde producten wel nodig hebben of niet. Daartegenover staat die eeuwige werkgelegenheid. Het voeden van de monden. Heel veel mensen uit deze omgeving hebben werk gevonden in deze industrie en willen ook recreeren in de omgeving. Dan moet er ook genoeg natuur zijn om van te kunnen genieten. Daar kunnen heel wat filosofische bomen over worden opgezet.

FILOSOFISCH REISJE

In het schilderij is een subtiele muntautomaat geschilderd. Coins here. Met andere woorden gooi ergens een muntje in. Het product komt eruit en symbolisch gezegd begint hier de economie te draaien. Het is een beetje de verborgen boodschap of het begin van een filosofisch reisje met een klein vleugje humor om mee te beginnen.

 
 

Deze 3 producten vind je misschien ook wel interessant:

Houten kunstplankje met print van schilderij Ed van der Hoek 14x14 cm op 18 mm dikte populierenhout met ophanghaakje
€12,50
Genummerde en gesigneerde gicleeprint met beeldafmeting 27X27 cm, oplage 50 stuks. Geprint met Epson Surecolor P7500 op 315 gram Hahnemühle German Etching papier.
€80,00
Groeten uit Europoort is een dubbelgevouwen vierkante kunstkaart blanco en beschrijfbaar aan de binnenkant met envelop. Beschermplasticjes alleen indien hoognodig.
€3,25