Dalmatiër kaarten

DALMATIËRS. BINNEN HET WERK VAN ED VAN DER HOEK ONTKOM JE ER NIET AAN.

Dalmatiërs. Een apart hoofdstuk voor Dalmatiërs in de Edart webwinkel. Een stippenhond, een rijst met krentenhond. Deze aparte tekening van deze dieren zijn achteraf een geschenk gebleken voor kunstenaars als Ed van der Hoek. Opgegroeid in het dorp Oostvoorne aan zee met Mannix, een rasechte stippelhond bekend als de bonte hond. Meneer had veel beweging nodig om zijn agressie een beetje te beteugelen. We hadden geen idee hoe we een hond op moesten voeden thuis en puppycursussen bestonden nog niet. Wel tips dat jij de baas was en niet de hond en daar moest je het mee doen. Handen vol aan dit karakter in de pubertijd van zowel hond als baasje. We waren er in ieder geval wel achter dat er beter met hem om te gaan was als hij veel beweging had. Oplossing : Met de auto naar het strand en dan heel erg hard laten rennen. Hier de oorsprong van zijn hond-in-auto-kunst. Let bijvoorbeeld op de onderkant van zijn schilderijen. Nat zand met weerspiegeling van de auto en zijn inzittenden.

PORTRETTEN EN DALMATIERS IN AUTO'S

Binnen het oeuvre van Ed komen de dalmatiers in diverse rollen voor. Als icoon, strak in de stippen. Als duo. Rug aan rug en face to face. Maar ook als passagiers en chauffeur.  Binnen zijn hondjes in auto thema zijn de Dalmatiers misschien zelfs wel oververtegenwoordigd. 101 Dalmatiers was in die periode een populaire Disney-productie. Misschien toch beïnvloed?

LEUKE ED AANBIEDING : 4 KAARTEN MET DALMATIËRS

https://www.edart.nl/ansichtkaarten/bundels/dalmatiers-set-kunstkaarten-door-ed-van-der-hoek.html

 

DALMATIER HONDENRAS ARTIKEL

Een mooie uiteenzetting en leuke weetjes over de Dalmatiers vind je op: https://www.doggo.nl/artikelen/hondenrassen/dalmatier/

Wel terugkomen natuurlijk ...