Ed's werk bij HUGO LENS OPTIEK

24 feb, 2021 - Door Admin User - (0) -

alf oktober of eigenlijk al vanaf 10 oktober loopt er bij Hugo Lens optiek een najaarsactie, waarbij klanten die een bril hebben aangekocht een leuke attentie ontvangen. Dit werk is er in ieder geval een van, maar er zijn nog vier varianten, die ik de komende tijd ook zal laten zien.

Schilderijtje No. 14 uit De Oostvoorne-serie van mij, Ed van der Hoek. Noem het jeugdsentiment of geschiedenis. Ik had al heel jong een bril nodig. En later lenzen. Want een bril was niet cool. In de jaren zestig en zeventig was er in Oostvoorne Tieman. Vader en zoon runden de winkel en de oudere meneer Tieman had altijd een heel aparte manier van het opzetten van de bril op de neus van de klant. Rigoreus, waarbij de glazen bijkans als lenzen op de ogen werden gedrukt.  Er werd gepast en gekeken en daarna verdween hij weer achter de coulissen om weer met ferme stappen terug te komen en het ritueel te herhalen. Het zijn handelingen die je bijblijven. Hoppekee en ineens had je weer een nieuwe bril. De oogmetingen gingen met opzetglaasjes. Ik ben even op zoek gegaan naar wat meer informatie over oogmetingen in vroeger tijden, maar wat is daar eigenlijk maar weinig over te vinden. De Wikipedia komt met wat summiere informatie. Maar goed als "nerdy" brildrager en informatieve allesvreter is er misschien nog een schone taak om dit nader te belichten. Die oogmetingen gaan overigens nu heel anders. Maar ik dwaal een beetje van mijn boodschap af. 

Half oktober of eigenlijk al vanaf 10 oktober loopt er bij Hugo Lens optiek een najaarsactie, waarbij klanten die een bril hebben aangekocht een leuke attentie ontvangen. Dit werk is er in ieder geval een van, maar er zijn nog vier varianten, die ik de komende tijd ook zal laten zien. Nieuwsgierig naar de andere vier ? Of heb je het gevoel dat je niet helemaal helder meer uit je ogen kijkt ... Ik weet wel wat !

De actie loopt nog tot half november.