EVERYONE KNOWS IT'S WINDY. Over titels van schilderijen.

16 feb, 2022 - Door Ed van der Hoek - (0) -

Who's peekin' out from under a stairway. Calling a name that's lighter than air. Who's bending down to give me a rainbow. Op de wereld gezongen door The Association. Ergens in 1967. Geen idee waar het nou allemaal precies over ging, want ik was toen 7, maar zoiets blijft in je hoofd en later zelfs op het doek hangen.

Ja doet een titel ertoe ? Stilleven met bloemen. Compositie met bomen. Untitled 24, Abstractie met groen en geel. Opkomende Zon en noem er nog maar een paar. Ongetwijfeld zeer de lading dekkend en voordat deze zinnen aanzet worden tot een wetenschappelijk betoog. Weest niet bevreesd, ik hou er al mee op. Het is een dun lijntje tussen interessantdoenerij en functionaliteit. Schrijven over Windy is eigenlijk nu ook heel impulsief, want we gaan ons geloof ik weer opmaken voor een paar stormachtige dagen en ik moet het verhaal over mijn koopwaar ergens aan ophangen nietwaar. Het is naar ik heb begrepen erg hip om aan "storytelling" te doen. Windy heb ik al in 2006 gemaakt en ik heb op een of andere manier zelf altijd een blij gevoel over het werk. Het originele schilderij was al vrij snel verkocht meen ik me te herinneren, maar ik heb geen idee wie de eigenaar is. Vaak werden mijn werken in die periode tijdens exposities verkocht en waren de galeriehouders niet bepaald enthousiast als de dames en heren kunstenaars al te amicaal werden met de kunstkopers. Ik snap dat best hoor, dus vaak ga je dan ook niet verder spitten. Leven en laten leven was en is het gangbare motto. Als jij toevallig de eigenaar bent of weet wie het op dit moment in zijn of haar bezit heeft moet je het maar even laten weten. Vind ik leuk. 

Maar wie weet komt er straks weer een interessante galerie langs .....  Hahah. Ik heb wel enige voorkennis nu, maar ik bewaar dat voor een ander moment voordat er weer heel veel zaken door elkaar gaan lopen. 

Even weer terug naar Windy. Het origineel is dus niet meer voorhanden. Zoals veel van mijn werken altijd vrij snel werden verkocht was het altijd een hell of a job om de vele aanvragen bij te houden en ben ik me rond 2007 toe gaan leggen op het maken van hele mooie prints. Iets wat ik destijds door de aankoop van echt een professionele gicleeprinter met inkten die niet vervagen. Volgens de opgave van de fabrikanten is dat uiteraard. Ik wil ze graag geloven en tot dusverre na vijftien jaar heb ik er inderdaad nog steeds geen klachten over ontvangen. Vooral omdat deze werken over het algemeen mooi ingelijst achter glas het beste tot hun recht komen. Direct blootgesteld aan fel daglicht vervagen alle materialen eigenlijk wel, behalve gek genoeg de originele werken op doek. 

De afgelopen jaren ben ik echter ook groot fan geworden van prints op aluminium. En voor mensen die heel veel moeite hebben om dit uit te spreken zijn ze deze gemakshalve vanuit de fabrikanten "dibonds" gaan noemen. Althans dat is mijn eigen theorie. Nu wil het geval dat ik na mijn tentoonstelling in de Groene Passage een 20-tal van deze Dibonds heb laten produceren. Op 50x50 cm. Echter door die brute sluitingen als gevolg van Corona heb ik ze zelfs nog alle 20 op voorraad in Oostvoorne. Bij Store5. Onze gezamenlijke winkel annex galerie. Daarbij ook deze leuke Windy ! Ik heb ook de prijs voor deze werken in de galerie verlaagd naar 100 euro per stuk. Op de website zijn en blijven deze 150 euro, maar dat zijn de dibonds op aanvraag en die zijn als je ze per stuk besteld bij de fabriek aanmerkelijk duurder. En ik wil er niet op gaan toeleggen uiteraard dus vandaar even deze omstandige uitleg. Tzt zal ik even een overzicht geven van de voorradige dibonds die in Oostvoorne dus met korting te verkrijgen zijn. Ik zal hieronder vast een paar plaatjes laten zien.

EVERYONE KNOWS IT'S WINDY. Over titels van schilderijen. EVERYONE KNOWS IT'S WINDY. Over titels van schilderijen. EVERYONE KNOWS IT'S WINDY. Over titels van schilderijen. EVERYONE KNOWS IT'S WINDY. Over titels van schilderijen. EVERYONE KNOWS IT'S WINDY. Over titels van schilderijen.

Er zijn er nog een aantal verkrijgbaar tegen gereduceerde prijs. Kom langs bij Store5 aan de Pastorielaan 7-9 in Oostvoorne.