EDART MERKT HET

EDART MERKT HET ... Edart is nu gedeponeerd handelsmerk ®

 

Op het gevaar af een exacte passage van een door een ander geschreven stukje te copieren ben ik op zoek gegaan naar een korte beschrijving van het gebruik van het ® - symbool. Ik gebruik hiervoor een passage van het BOIP. Mijn logo en merk zijn nu officieel gedeponeerd. Dan mag je R in dat cirkeltje gebruiken als aanduiding dat je de papierwinkel ten aanzien van het deponeren allemaal hebt doorlopen. De claims die verbonden zijn aan het ®-symbool zijn in principe veel sterker dan de claims die verbonden zijn aan het ™-symbool. Dat TM- symbool is weliswaar binnen de Europese Unie wel te gebruiken, maar het het heeft dus geen officiële juridische status. In tegenstelling tot die R. Dat ®-symbool bij merken die niet zijn geregistreerd vervallen in de categorie misleidende reclames. Bedrijven moeten er dus zeker van zijn dat hun merk is geregistreerd alvorens zij besluiten het symbool te gebruiken. In tegenstelling tot de Europese Unie zijn merkhouders verplicht het ®-symbool te gebruiken als zij schadevergoeding willen eisen in een inbreukzaak in de Verenigde Staten, aangezien het symbool daar een officiële wettelijke status heeft. 

Grappige bijkomstigheid is dat ik in 2006 een vooruitziende blik moet hebben gehad toen ik me wilde registreren op de fotowebsite Flickr. Edart was als gebruikersnaam al in gebruik !. Toen ben ik op dit platform geregistreerd onder de gebruikersnaam edartr. Nu mag ik officieel edart® gebruiken. Hoe koel is dat.

Voor de wat meer preciezen onder ons. Het handelsmerk is afgegeven voor klasse 35. In ieder geval ga ik nu even niks doen met dat erretje met betrekking tot het veranderen van allerlei designs. Denk aan mijn website en op mijn visitekaartjes. Maar misschien komt dat nog wel eens.  Het handelsmerk staat nu in ieder geval geregisteerd tot en met 2032. 

Een handelsmerk is echter iets anders dan het copyright. Ik ben van plan uiteindelijk een aparte website te gaan maken met allerlei informatie rondom het fenomeen Intellectueel Eigendom. Ik heb hiervoor alvast al wel een paar namen als idee. Haha, maar die kan ik misschien ook maar even voor mezelf houden. Zeg maar in het kader van het feit dat de muren oren hebben. Ik wil de berichtgeving over de inbreuken op mijn werken bij voorkeur niet op mijn vrolijkste webwinkel van Nederland weergeven. Hoewel de wereld er ten opzichte van mijn strijd er inmiddels een stuk vrolijker uitziet. Dat moet ook even gezegd. Ik wil die website maken vanuit een eigen behoefte om bepaalde zaken ook beter op een rij te krijgen. Wat helpt er dan beter dan erover te (willen) schrijven. Je kan het gerust onder therapie scharen. In de cursus Creatief met Kurk wisten ze dat ook al. Je moet altijd van je af schrijven.