De Edart webshop, de vrolijkste kunstwinkel van Nederland

Kunstkaarten, prints, fotografie en schilderijen

 

Edart is een onderneming op het gebied van kunst. Het omvat een groot maar wisselend aantal disciplines. o.a. het uitgeven van ansichtkaarten, kunstkaarten, kalenders en het produceren en uitgeven van piezoprints of gicleeprints in gelimiteerde oplage. Daarbij zijn de laatste jaren toegevoegd de prints op aluminium. Ook wel bekend onder de naam dibond. Traditioneel is en blijft het maken van schilderijen. Hetgeen toch de kern is van zijn werk als kunstenaar. Zowel vrij werk als werk in opdracht. EDART wordt gerund door beeldend kunstenaar Ed van der Hoek, opgeleid aan de Willem de Kooning academie Rotterdam. 1991-1995. Richting autonome kunsten met specialisaties schilderen en grafiek.

Als gezegd gebeurt het uitgeven vooral in eigen beheer. Onafhankelijk van de grote kaartenuitgeverijen. daardoor wordt het werk van Ed niet op elke straathoek aangeboden en dat geeft toch ook wel het gevoel dat je dan toch iets exclusiefs in handen hebt. In het buitenland zijn er wel twee uitgeverijen, die de kaarten op twee verschillende continenten uitgeven. Australië en de VS.

Sinds 1999 is EDART een officiele onderneming. En sinds 2001 is het een Full-Time onderneming.

Werk van Ed van der Hoek is inmiddels in vele landen bekend en zijn werk is dus inmiddels op alle continenten aangeschaft. Ik zal u hier niet vermoeien met statistieken, maar zijn werk is behoorlijk onder de aandacht geweest. Op welke wijze zal ik in andere rubrieken aangeven.

Sinds februari 2011 is EDART zelfstandig actief bezig met de verkoop van kaarten aan de retail in Nederland. Verspreid door heel Nederland zijn er winkels en galeries die mij vertegenwoordigen. Tips over plekken die hiervoor geschikt zouden zijn of aanvragen van retailers hiervoor zijn van harte welkom. Maar in het hoofdstuk Retailers hierover meer.

In een later stadium meer. Deze kunstwinkel herbergt ook een Blog met persoonlijke verhalen van Ed van der Hoek. Waarmee u een kijkje krijgt achter de schermen. Wie is deze kunstenaar ? Wat drijft hem en waarom. Letterlijk het wel en wee van de maker van overwegend vrolijk werk. Opdat u dan ook weet wat u in huis haalt : )

 

Heeft u vragen of opmerkingen dan horen we die graag!

 

Ga akkoord met de privacy policy