Kunstplankjes

Kunstplankjes

 

Kunstplankjes zijn min of meer eigen brouwsels uit de Edart keuken. In het kort zijn het mijn ansichtkaarten, die op maat gesneden worden en vervolgens op een houten vierkant plankje worden geplakt. Een secuur en met de hand uitgevoerd werkje. Daar komt geen machine bij aan te pas als je mijn tamelijk ouderwetse snijapparaat niet meerekent. Dus met recht handmade.

De kaarten worden met een speciaal soort lijm direct op populierenhout aangebracht dus technisch gezien zou je het ook een collage kunnen noemen. Volgens mij is dit alleen van belang als het op belastingstechniek aankomt. De definitie van een collage in de kunstencyclopedie is : een compositie, die is opgebouwd uit papier, foto's en bijvoorbeeld stoffen, die gelijmd worden op een plat vlak. Maar daar is het dan weer de bedoeling van dat er weer een nieuw beeld ontstaat. Nou tot zover even deze uitleg voordat alles uiterst ingewikkeld begint te worden.

De basisgrootte van een plankje is 14x14 cm en de dikte is 18 mm. Aan de achterkant zit een ingestanst ophanghaakje, maar je kunt het plankje ook gewoon neerzetten. Op de achterkant ook mijn stempel, het nummer dat in de regel correspondeert met mijn kaartnummer en mijn handtekening. Hiermee ben je aardig verzekerd dat het werkje uit mijn keuken is.

Alle houten plankjes

Kunstplankjes alle thema's

Alle houten plankjes

Dieren

Kunstplankjes met dieren

Dieren

Humor

Kunstplankjes met humor

Humor

Gelegenheden

Kunstplankjes met gelegenheden

Gelegenheden

Voertuigen

Kunstplankjes met vervoer

Voertuigen

Oostvoorne

Kunstplankjes van Oostvoorne

Oostvoorne