REVIEWS EDART OP ETSY PLATFORM

REVIEWS EDART webshop op ETSY-platform.  

https://www.etsy.com/nl/shop/Edart#reviews 

EEN OERHOLLANDSE OPVATTING IS HET ALOUDE 'DOE MAAR GEWOON ..."

Wij" zijn of waren niet zo van het van de daken schreeuwen van de eigen verdiensten ofwel het jezelf een veer in je reet steken. Dus moet ik het anderen maar laten vertellen. Ik ben hier best wel trots op.

Een oerhollandse opvatting is het aloude "doe maar gewoon ...", 'Wij" zijn of waren niet zo van de "American Way". Wij zijn zogezegd niet zo van het van de daken schreeuwen van de eigen verdiensten ofwel het jezelf een veer in je reet steken. Dus noem het maar valse bescheidenheid als ik het anderen maar laat vertellen. Ik ben hier best wel trots op. 

Ik maak het Google of welke zoekmachine dan ook af en toe best wel lastig. Want waar verkoopt Ed zijn kunst ? Nou het is op zich best wel simpel. Voor mijn long-time internationale fans was en is Etsy gewoon zeer geschikt. Ik heb daar sinds 2009 al een online webshop. Maar heb me doordat ik teveel bordjes tegelijk de lucht in moest houden precies een jaar geleden besloten om die winkel even in de vakantiestand te zetten.

MET WWW.EDART.NL RICHT IK ME SPECIFIEK OP DE NEDERLANDSE MARKT

In een ander draadje zou ik wel wat dieper in willen gaan op dat fenomeen Etsy, maar in het kort dit bericht erop neer, dat ik hier op mijn nederlandstalige Edart website geen mogelijkheden heb om reviews te plaatsen. Het moet tegenwoordig uitbesteed worden om nepreviews tegen te gaan. Ook wel weer dubbel. Enerzijds is er natuurlijk dat legertje klikkers ten voordele van de website, maar het kan ook zomaar zo zijn dat er een partij is die iemand's nering niet helemaal gunt.  Die gaat dan vol op het orgel gaan om iemands handeltje volledig de vernieling in te helpen. Het maakt het begrip review meteen uitgehold. Ik heb serieus waar wel eens een review gezien over sierkussentjes die niet zo lakker zaten en waarvan de pasvorm niet goed was. En dat ze in diverse maten verkrijgbaar waren. Van maat S t/m 3XL. 

HOGE SCORE BIJ DE REVIEWS

Nou ja ter zake maar weer. Om een indruk te geven van mijn inspanningen om jullie als klant goed te willen bedienen kun je hierbij doorlinken naar mijn Etsy-review-pagina. Mijn laagste review is 1x 4 sterren, maar 1163 keer 5 sterren. Waarom ik in godsnaam een keer 4 sterren heb gekregen moeten jullie zelf maar opzoeken. Ik ben er nu nog kapot van : ) Ik kan dat gewoon niet handlen. 

TRIGGER VOOR MALAFIDE HANDELAREN, ONGEWENSTE NEVENEFFECTEN

Een beetje in het kader van zelfhulp en het zo broodnodige omdenken van negatieve ervaringen ten aanzien van de popularitiet van mijn werk toch wel even het volgende. die populariteit heeft gewoon ook zijn neveneffecten.  Het is niet alleen voor mij een signaal dat mijn werk gewaardeerd wordt, maar goede verkoopcijfers en hoge waarderingscijfers bij de reviews triggeren uiteraard ook de talloze boefjes van deze wereld. Ik probeer een en ander nu wel tegen te gaan door mijn werk en de plaatjes daarvan te voorzien van de herkomst van zo'n plaatje. Bijvoorbeeld door mijn naam, de titel van het werk en de website te vermelden. Met aan de zijkant van de afbeelding de waarschuwing dat alle rechten voorbehouden zijn

Dat laatste beschouwen de platforms dan juist weer als ongepast en weerhouden veelal de verspreiding ervan, maar het is kiezen tussen twee kwaden. Dubbel gevoel allemaal. Enerzijds moet je als kunstenaar je werk promoten met als gevaar dat veel mensen dat werk zien. Dat is uiteraard egostrelend, maar als mensen ermee aan de haal gaan breekt het in vele gevallen de ego juist wel af. Het is gelukkig inmiddels in delicate balans. 

PLANNEN OM ETSY TE HERVATTEN

Een eigen webwinkel leek een goede oplossing maar om uiteenlopende redenen denk ik er op dit moment weer aan om dit te gaan combineren met mijn winkeltje op Etsy. Ik hoop dat dit goed te combineren valt.

REVIEWS EDART OP ETSY PLATFORM