UPDATE. Ed nu online verder met webwinkel. Met EDART

EEN KOERSWIJZIGING : FYSIEKE WINKEL STORE5 IS INMIDDELS PRECIES EEN MAAND GELEDEN GESTOPT

Een fysieke winkel is fijn als mensen je weten te vinden. Dat lukte inmiddels locaal vrij aardig. In combinatie met mijn Etsy webwinkel had ik mijn handen meer dan vol aan alle activiteiten. Alle bordjes hooghouden was zeker het devies. En soms word je ook een beetje geholpen door een samenloop van omstandigheden en is het gewoon ook juist heel welkom om het roer weer een beetje om te gooien.

MANISCH CREATIEF

Mijn oorspronkelijke doel is en was om mijn creatieve impulsen en mijn nimmer aflatende energie op dat vlak in banen te leiden. Om het er op welke manier dan ook uit te gooien. Mijn hoogste graad van genot haal ik wel degelijk uit potloodlijnen, verf, kleur, uiting in het algemeen. Verdriet weergeven, verdriet ombuigen, vrolijkheid weergeven, duivelse gedachte kanaliseren. Kleine krabbeltjes maken, doedelen De diepste krochetn van je brein te onderzoeken en kijken of je er "iets mee kan". Het is af en toe een zeer introvert gebeuren. Maar het heeft wel een noodzaak om zich naar buiten te wurmen en de mensen om mij heen hier deelgenoot van te maken. Ik ben gewoon af en toe als een vat vol tegenstrijdigheden. Af en toe ronduit een labiele debiel, maar soms ook weer die geniale gek. Althans dat stel je je zo voor, terwijl je misschien door een ander weer als een volledige nitwit wordt beschouwd. Ego en altruisme verdringen elkaar op een bijna bipolaire manier. Ik haat mensen en ik hou van mensen. Dit sentiment kan elkaar in fracties van seconden afwisselen. 

KUNSTENAAR IN RELATIE TOT HET WERELDTONEEL

De gebeurtenissen op het wereldpodium. Wat doe je ermee als mens? Het gaat als je het nieuws zou volgen en wat is dat per slot van rekening, dat nieuws? Een framing door nieuwsmakers? 

RELATIVERING HET ALLERHOOGSTE GOED. HUMOR HOUDT MENSEN OP DE BEEN.

Nou waar moet dit verhaal naartoe? A ja dat was het. Het is de relativering van alles wat er om me heen gebeurt. Jarenlang heb ik het gezocht in de weergave van mijn serieuze dieren in serieuze auto's. Een absurditeit, die uiteindelijk heel gewoon is gaan aanvoelen. Dat gold voor veel mensen en van het een kwam het ander. Je gaat eerst prints uitgeven en later kaarten, want je wil graag de hele mensheid bedienen.

HULP VAN DE CHINEZEN BIJ DE VERSPREIDING VAN MIJN GEDACHTENGOED

En dat lijkt met een beetje hulp van de Chinezen die mijn werk gekaapt hebben ook zelfs zonder enige moeite te gebeuren. Het voelde en voelt nog steeds ongelofelijk dubbel. Het heeft het gevoel van onrecht tot in de diepste vezels van mijn brein doen aanwakkeren, maar op een gegeven moment kun je in die richting gewoon niet meer dieper zinken. Het maakt je als mens toxisch en onuitstaanbaar, dat heb ik me op momenten wel gerealiseerd.  Er moest een omslagpunt komen in de benadering van deze hele ongrijpbare materie. Nog dagelijks krijg ik via mijn monitoring programmatuur te zien dat er nog over de hele wereld ongevraagd gebruik gemaakt wordt van mijn werk. Het is inmiddels gewoon een voldongen feit. Soit, het is nooit meer te stoppen en ik heb deze online ondergrondse wereld al die jaren gewoon zelf voorzien van alle plaatjes. Soms wordt er geopperd dat het een eer is om gecopieerd te worden omdat het in de Chinese Cultuur jarenlang ook de hoogste graad van aanbidding en erkenning betekende. Eigenlijk realiseer ik me inmiddels meer en meer dat het tijd wordt deze hele toestand maar te gaan omarmen in plaats van het energievretende verzet. Maar uiteraard is er nog een lange weg te gaan. Of juist helemaal niet. Want ik kan ook nu besluiten om in het hier en nu te gaan leven en ondanks alles wat er op deze aardkloot gebeurt daar met volle teugen van te gaan genieten. 

SCHRIJVEN 

En zo is schrijven toch ook wel een lekkere bezigheid gebleken. Nu ik hier en daar moedwillig wat bordjes heb laten vallen komt er ook hier weer meer tijd voor. En dat komt ook wel goed uit.

DOORGAAN MET ONLINE WEBWINKEL

Ik wil zeer zeker gewoon doorgaan met mijn online webwinkel. Hier en daar zijn er wat obstakels die de zichtbaarheid ietwat vertroebelen om het maar eens cryptisch uit te drukken, maar ik ga gewoon gestaag door met het opladen van relevant nieuws en mijn "producten". Want ook in kunstland moet je zichtbaar blijven om te kunnen blijven creeren. Dat is geen keuze maar een noodzaak. 

WERKEN AAN BETERE ZICHTBAARHEID

Voor die zichtbaarheid moet ik keihard aan het werk. Een monnikenwerk, want er moeten pakweg 2200 pagina's geredigeerd worden. En vooral gevuld worden met interessante verhalen over de werken zelf. Afgelopen zomer zag ik bij het SEO hulpprogramma SemRush dat MIJN WERK EEN 0 SCOORDE OP HET GEBIED VAN ZICHTBAARHEID. Een vlakke lijn. Zo rond de 0 (nul). Dat was het het beeld dat ik te zien kreeg en eerlijk gezegd schrok ik daar wel een beetje van. Dus op naar herstel. Moet kunnen. Na een maand of 4 zit ik nu rond de 6%. Het lijkt wel sport : )