Kip Caravan. Genummerde en gesigneerde gicleeprint met beeldafmeting 27X27 cm, oplage 50 stuks. Geprint met Epson Surecolor P7500 op 315 gram Hahnemühle German Etching papier.
Die Kipcaravans zijn iconen in de caravanwereld. Van Nederlands fabrikaat. De Bordeaux Dog is dan weer van Franse makelij, maar zijn geblaf is vrij gemakkelijk in het Nederlands te vertalen. Hoewel deze hond niet zo heel vaak blaft, want zij hebben gewoon een heel rustig karakter. De twee kippen daarentegen zijn meer van het opgewonden standje, maar eenmaal op de camping aangekomen gaat dat over het algemeen ook best wel goed. Ze maken makkelijk vrienden en zijn ook vaak in de speeltuin van de camping te vinden.
Ja wat kunnen we nog meer over kipcaravans vertellen, want dat is ook de bedoeling van deze website. Gewoon leuke informatieve praatjes bij leuke plaatjes. Soms op het randje van satire. Wat zeker waar is is dat de caravan een ietwat oubollig imago had. De term sleurhut had zeker na de jaren 90 een dubbele betekenis. Aan de ene kant werd hij vooruitgesleurd door een auto die soms speciaal voor het doeleinde van het sleuren werd aangekocht. De ANWB had een ranglijst van de beste en sterkste caravantrekkers voor deze soort sleur. Maar ook was het iets waardoor mensen die juist aan de dagelijkse sleur wilden ontsnappen weer in een bepaalde sleurpositie gebracht. Ze hadden nu eenmaal betaald voor een staplek ergens in het land en dan moest en zal er ook ieder weekend tegen de klippen op gerecreeerd moeten worden. Hetgeen toch ook weer tot een bepaalde versleuring leidde.
De oprichter van de caravans heette Jan Kip. Hij bouwde vlak na de Tweede Wereldoorlog de eerste caravan. Aanvankelijk werden alle modellen naar kippen genoemd. Model Kuiken, model Krielkip of model Wyandotte. Later verkocht Kip Nederland, dat amper in het buitenland actief was, ook de merken Chateau en Homestar.
Allereerst stamt het woord caravan af van het arabische woord "karawan" wat groep reizigers inhoudt. Maar dat stond natuurlijk ver af van de caravan op wielen die we hedentendage zien. De caravan voor in de woestijn bleek meer iets voor kamelen, want de aloude kipcaravan kwam toch iedere keer vast te staan in het woestijnzand. Dat ging niet erg gemakkelijk en het bleek niet echt een succes. Later was het Napoleon die volgens historici de eerste bezitter van een caravan was. Er waren echter nog maar weinig campings, maar het schijnt dat hij in de buurt van Waterloo dan ook echt wild kampeerde. Het kwam hem op een boete te staan van de Hertog van Wellington, die dat gedrag niet echt kon waarderen.
De Kip Caravan is geen gewone caravan; het is een Nederlands fenomeen dat de wereld heeft veroverd. Waarom? Omdat de Nederlandse Kip Caravan een waarheidsgetrouwe afspiegeling is van de Nederlandse geest - compact, functioneel en een tikkeltje eigenwijs!
LET GOED OP WANT DE PRINT WORDT ZONDER LIJST GELEVERD !