GoFundMe: KUSSENGEVECHT STEUN ED VAN DER HOEK EN DONEER !

ONDERSTEUN ED VAN DER HOEK IN DE STRIJD TEGEN DE ILLEGALE HANDEL EN DE ENORME INBREUKEN OP DE AUTEURSRECHTEN VAN KUNSTENAAR IN HET ALGEMEEN. 

Ondersteun Ed van der Hoek in de strijd tegen de ILLEGALE HANDEL. Via GoFunMe. De inbreuken op het auteursrecht van deze Nederlandse Kunstenaar zijn op grote schaal. (Zie de Youtube video). Om op te kunnen komen voor de rechten van kunstenaars is een behoorlijke financiële basis voor nodig. WIL JE HELPEN ? Doneer dan.

IMPRESSIE VAN DE HOEVEELHEID INBREUKEN IN DEZE YOUTUBE VIDEO

https://www.gofundme.com/f/kussengevecht-de-strijd-tegen-illegale-handel

Ik heb de stap gezet om via crowdfunding te pogen mijn kosten te kunnen betalen. Dat zullen in de eerste plaats juridische kosten zijn. Maar ook de hogere kosten om meer mensen te kunnen bereiken door gesponserde berichten. Het is gewoon nodig om meer mensen bewust te maken welke factoren die prijzen voor die kussentjes en andere meuk zo laag maken en dat dat voor een heel groot deel te maken heeft met het negeren van het feit dat er gewoon copyright rust op de artikelen. Het is steeds vaker met beeldmateriaal van nietsvermoedende kunstenaars. Plat gezegd is het gewoon gejat om de winst zo hoog mogelijk te houden. Er wordt van tevoren zeer zeker een inschatting gemaakt met betrekking tot de weerbaarheid van hen wiens werk men steelt. Het is een hard gelag als je er achter komt dat dat het geval is met jouw werkjes. Het is tot een grote balanceeract verworden om de negatieve energie buiten de deur te houden. Bij tijd en wijle lukt dat echt prima gelukkig, maar het lelijke beest blijft naar me loeren om het maar in mystieke termen te vatten.

Iedere inbreuk betekent immers ellenlange procedures. Helemaal omdat de grote portals geen aansprakelijkheid erkennen voor het feit dat er door derde partijen malafide goederen op de marktplaatsen geplaats kunnen worden. Verder is het opvallend dat er geen pro-actieve houding is om deze illegale artikelen op voorhand te weren. Voor de buhne geven zij wel die indruk. Maar er is in al die tijd nog nooit een vertegenwoordiger werkelijk behulpzaam geweest en zijn verantwoordelijkheid heeft genomen tot de oplossing van mijn problemen. Er is door hen altijd vanuit een defensieve positie gehandeld. Daarbij is de rechtspraak rond zaken aangaande Intellectueel Eigendom in de Volksrepubliek China net een tikkeltje anders dan in Europa of in de VS. Het is volgens sommige publicaties blijkbaar wel degelijk mogelijk om je recht te kunnen halen, maar dat je moet zorgen dat je werk en je merk in het land zelf moet hebben geregistreerd. Alleen dan zal een rechter de eventuele claims toekennen. Maar het is uiteraard op deze wijze ook weer buitengewoon tijdrovend en gecompliceerd. En ook weer kostbaar. Het is dan gek dat je als kunstenaar eigenlijk zelf van tevoren zou moeten betalen om te zorgen dat je werk niet gestolen zal gaan worden. Welkom in de omgekeerde wereld. Het is gewoon een Universeel Principe dat men gewoon met de tengels van andermans creatie afblijft. 

Toch wil ik me nog steeds niet laten ontmoedigen. Ik zou zeker gebaat zijn bij hulp op administratief gebied. Er zijn zo enorm veel mogelijke claims uit te doen gaan, die met een gedegen en gestructureerde aanpak best wel eens succesvol zouden kunnen zijn. Het bekende nee heb ik inmiddels. Dus dieper kun je sowieso niet zinken. Ook suggereerde kort geleden nog iemand dat de inbreuken mooie praktijkcases zouden kunnen zijn voor studenten op het gebied van Intellectueel Eigendom.  Ik meen te hebben begrepen dat de Universiteiten van Leiden, Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen dit in hun programma hebben. 

Maar ook bijvoorbeeld hulp op het gebied van het verzamelen en analyseren van data. Er is zoveel dat het juist een mooie uitdaging zou zijn om hier stroomlijn in te brengen. Verder ook mensen in opleiding die te maken gaan krijgen met online criminaliteit. Er is genoeg stof om meer inzicht te krijgen over hoe deze mensen te werk gaan. Kortom mijn werk biedt aanknopingspunten voor diverse studies.  

Bijgevoegd de korte versie van mijn Youtube video van 59 seconden om je een indruk te geven van de schaal van de inbreuken.

 

Voel je de behoefte om mij met raad en daad bij te staan dan zou ik daar heel erg blij mee zijn. Het hoeft allemaal niet voor niets. Laat maar weten hoe ik je daar in tegemoet zou kunnen komen.