STEUN KUNSTENAAR ED VAN DER HOEK IN STRIJD VOOR ZIJN COPYRIGHT

STEUN KUNSTENAAR ED VAN DER HOEK IN STRIJD VOOR ZIJN COPYRIGHT

STEUN KUNSTENAAR ED VAN DER HOEK IN STRIJD VOOR ZIJN COPYRIGHT

KUNSTENAAR ED VAN DER HOEK en de uitdagingen van sociale media, inbreuk op auteursrechten en de zoektocht naar gerechtigheid

Als kunstenaar, Ed van der Hoek, ben ik geconfronteerd met een dilemma waar veel makers mee te maken krijgen. Ik deel graag mijn persoonlijke ervaringen en gedachten over dit onderwerp.


Zijn passie voor kunst

Van jongs af aan heb ik een passie gehad voor kunst. Het creëren van prachtige werken, het delen van mijn creativiteit met anderen, dat is waar ik voor leef. Hoewel ik passie inmiddels een hol begrip vind worden kan ik het niet anders omschrijven.

De opkomst van inbreuk op auteursrechten

Helaas heb ik gemerkt dat mijn kunstwerken worden misbruikt op sierkussens. Inbreuk op mijn auteursrechten is een pijnlijk probleem geworden. Vooral in gebieden zoals Yiwu en Quanzhou in China, waar deze praktijken veel voorkomen.

De strijd om gerechtigheid]

Samen met een aantal juristen ben ik begonnen met juridische stappen om deze inbreukmakers voor het gerecht te brengen. Maar het is geen gemakkelijke weg. Ik word geconfronteerd met obstakels en weerstand. Het dilemma waar ik nu voor sta, is hoe ik mijn kunst kan blijven delen met de wereld, terwijl ik ook mijn intellectueel eigendom wil beschermen. Het voelt als een constante strijd tussen mijn passie en de bescherming van mijn rechten. Sociale media, ooit een geweldige manier om mijn kunst te delen, zijn veranderd. Berichten worden niet meer zo wijdverspreid en bereiken niet altijd degenen die ik wil bereiken. Het lijkt alsof betalen voor zichtbaarheid de norm is geworden.

Alternatieve manieren om mijn boodschap te verspreiden

k ben vastbesloten om mijn verhaal te blijven vertellen, ondanks de uitdagingen. Ik zoek naar alternatieve manieren om mijn boodschap te verspreiden, buiten de beperkingen van sociale media om.

Uitnodiging voor steun

Ik nodig je uit om deel te nemen aan mijn strijd tegen illegale handel en inbreuk op auteursrechten. Samen kunnen we een krachtig signaal sturen en opkomen voor de waarde van creativiteit en kunstenaarsrechten.

Video: Een indruk van de schaal van inbreuken

Als kunstenaar sta ik voor een moeilijke keuze, maar ik blijf trouw aan mijn passie en zoek naar manieren om mijn kunst te beschermen. Bedankt voor je steun in deze reis.

Voel je de behoefte om mij met raad en daad bij te staan dan zou ik daar heel erg blij mee zijn. Het hoeft allemaal niet voor niets. Laat maar weten hoe ik je daar in tegemoet zou kunnen komen.