RECHTZAAK ROND INBREUKEN OP AUTEURSRECHTEN ED BEGONNEN

RECHTZAAK GESTOLEN WERK VAN ED VAN DER HOEK IN CHINA BEGONNEN.

Nieuwe stap in de al 7 jaar durende strijd rond de auteursrechten van Ed van der Hoek. Inmiddels is er heel fijn nieuws te melden, Een eerste rechtzaak gaat 24 april 2023 plaatsvinden in het Chinese Quanzhou in de provincie Fujian. Bijzonderheden volgen de komende weken via de media en via deze website.

HIIIHHAAA !!!, EINDELIJK, EINDELIJK, eindelijk... Mag ik het aan jullie vertellen ! Goed nieuws voor mij en het C.E.L.F.-team en juist heel slecht nieuws voor fabrikanten, groothandelaren en dropshippers, die het niet zo nauw nemen met auteursrechten en geen enkele noodzaak voelen om contact op te nemen met de makers van de werken, die het voor hen mogelijk maken een dikke smak geld te verdienen. We hebben het hier ook over de verantwoordelijkheid van de grote platforms voor wie winstoptimalisatie en het tevreden houden van de aandeelhouders voorop staat. Het zorgt eigenlijk voor meer rottigheid dan je op het eerste oog zou verwachten. Over dit "hoe dan?" later meer. Na pakweg 7 jaar knokken voor mijn recht is het nu paradoxaal genoeg met de hulp van Chinese advocaten op het gebied van Intellectueel Eigendom aan het gebeuren. In het Chinese Quanzhou in de provincie Fujian gaat op 24 april 2023 de eerste hearing plaatsvinden met eiser en gedaagden. De notice of acceptance is binnen. Dat houdt in dat al het papierwerk en bewijslast, waar we de laatste tijd zoveel aandacht aan hebben besteed in orde zijn bevonden en kan de juridische strijd nu echt beginnen. De gebeurtenissen hebben ook mijn vooroordeel ten aanzien van China en de bescherming van auteursrecht doen kantelen. Uitdrukkelijke dank aan het O.K.B., het OKB staat voor het Ondernemersklankbord, gelieerd aan de Rotterdamse Kamer van Koophandel. Dan ook echt niet te vergeten de mensen bij O.H.P. (Otterspeer Haasnoot Haasnoot en Partners), die op hun beurt weer het contact hebben gelegd de C.E.L.F. (De China European Law Foundation) Op stipje twee van dit bericht een indruk van deze inbreuken en op stipje drie in vogelvlucht een supersnel overzicht van mijn werk. Uiteraard zijn we er nog niet. Het is slechts het begin.

"Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen" is een oud Chinees spreekwoord dat voor mijn part nu ook op een tegeltje kan.