Ed van der Hoek

EDART is de naam van het bedrijfje dat de TRADE drijft van de werken van Ed van der Hoek. In de nederlandse taal noemen ze dit een palomien. Zoek dat maar even op ... Dit is mijn webwinkel. Ik ben geboren en getogen in Oostvoorne aan Zee en heb daar nog mijn galerie ofwel winkel met de naam Store5. Sinds kort ben ik qua wonen verhuisd naar Hellevoetsluis, waar ik in mijn atelier aan huis schilder en andere kunstjes doe. Momenteel hebben we hier twee handtamme katten rondlopen en dat geeft veel verbinding met het dierenrijk dat ik heel graag uitbeeld. Via deze webwinkel richt ik me vooral op Nederland. Daar wonen al best veel mensen heb ik gemerkt. Via Etsy kunnen mijn internationale fans terecht. Practisch is dat veel handiger voor hen. Want dat ik een internationaal publiek heb is inmiddels wel gebleken, maar daar wellicht later wel meer over.

Mijn opleiding heb ik genoten aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Overdag werken en 's avonds naar de lessen. En 's nachts en in de weekenden mijn werken maken. Ik ben na 4 jaar afgestudeerd op schilderen en grafiek. Ondanks de drukte een toptijd ! Daar heb ik ook ondervonden dat ik in aanleg vooral een tekenaar en een schilder ben. 3D is niet echt aan mij besteed. Veel te veel gesjouw. Ik heb aan 2 dimensies mijn handen en vooral hoofd al meer dan vol !

Tot het internettijdperk zijn intrede deed was de kunstwereld vrij overzichtelijk met een ingebakken hierarchische structuur. Kunstenaar maakt kunst en gaat dan op zoek naar galeries. Galeries promoten hem of haar en zorgt voor de klantenkring. Galerie verkoopt het werk van de kunstenaar en ontvangt het geld van de klant en betaalt vervolgens de kunstenaar het vooraf afgesproken percentage van de verkoopprijs af. We dronken nog een flinke borrel en we gingen blij naar ons atelier terug. Punt. Inmiddels anno Nu is door de komst van social media, platforms en online webevents deze wereld behoorlijk op zijn kop komen te staan en moet je in de in feite je eigen weg vinden. 

Ed van der Hoek
Ed van der Hoek
Ed van der Hoek
Ed van der Hoek


Veel galeries zijn omgevallen zoals men dat tegenwoordig noemt. Je eigen weg zien te vinden is zeker zo spannend en zeker ook leuk als je toch graag zelf de touwtjes in handen wilt houden. Ik verkeer inmiddels in de gelukkige omstandigheid dat ik van deze linkse hobby mijn werk heb kunnen maken en ben zelfs vaak meer dan full-time met ondernemen bezig. Het is hard werken als je mee wilt doen in deze toch best harde en competitieve business, maar het is gelukkig ook leuk als je merkt dat je werk gewaardeerd wordt.

Helaas niet alleen door welwillende mensen, maar heb ook de negatieve kanten van deze populariteit mogen ondervinden, maar ook daar leer je gaandeweg ook van en ze zijn nog niet van me af. Ik wil in de blogsectie van deze website best aandacht besteden aan hoe wij, mijn juridische begeleiders en ik de strijd aangaan met inbreukplegers op mijn auteursrechten.

WIL JE ME STEUNEN IN DE STRIJD TEGEN DEZE ILLEGALE HANDEL ?

DONEER DAN OP GOFUNDME : https://www.gofundme.com/f/kussengevecht-de-strijd-tegen-illegale-handel

 


De kaarten en prints in deze Edart webwinkel zijn gebaseerd op mijn originele schilderijen. Die zijn voor het merendeel in opdracht gemaakt. Verder wil ik jullie in deze vrolijkste webwinkel van Nederland ook kennis laten maken met wat ik allemaal zo uitspook in deze soms knotsgekke wereld met die dunne lijntjes zijn tussen pech en geluk, oorlog en vrede, ying en yang, liefde en haat, spek en bonen, kat en hond en nog wat van die tegenstellingen. Gelukkig moet ik bijna zeggen, want per slot van rekening zijn al die tegenstellingen echt ook de voedingsbodem van heel veel kunstuitingen. De kunstenaar geeft hier vorm aan en bepaalt of hij dat met of zonder humor wil brengen. Op mij komt deze wereld vaak vrij absurd over en probeer ik met enige lichtvoetigheid deze wereld een wat vrolijker aanzien te geven. Dat hoeft niet een ieders kopje thee te zijn, maar ik heb er in ieder geval zelf veel plezier in en hopelijk ervaart u dit bij het bezoek aan mijn winkeltje. Ik zou zeggen bekijk het maar en wellicht zie ik je aan de kassa ; ) Of niet, maar in ieder geval heel veel plezier op dit stukje wereldwijde web

Ga akkoord met de privacy policy