Edart voor retailers

DE schilderijen die de BASIS zijn voor mijn kaarten, prints, kalenders en plankjes zijn vrijwel zonder uitzondering geschilderd op canvas of linnen doek. Met acrylverf en de laatste tijd ook wel met aquarelverf.

Voor zover mogelijk is er van ieder gemaakt werk een goede foto in de hoogst mogelijke resolutie gemaakt. Tot de komst van de digital spiegelreflexcamera's zo rond 2007 was het qua opnametechniek nog wel even behelpen, maar daarna  heb ik me aardig kunnen bekwamen in het gebruik van professionele camera's uit het topsegment. De aanschaf van een spiegelreflex was ook tegelijk de start van mijn fotografische uitingen. Momenteel maak ik gebruik van een NIKON full-frame camera. 

Gedetailleerde en scherpe foto's van mijn schilderijen zorgen ervoor dat mijn werken ook op grotere formaten afgedrukt kunnen worden. Maar eerst wordt met behulp van een fotobewerkingsprogramma zoals Aperture en Photoshop de foto's nog helemaal geoptimaliseerd. Kleurzwemen worden verwijderd, hier en daar wat contrast verhoogd en wanneer de foto van het werk helemaal naar mijn zin is wordt het werk pas afgedrukt of gepubliceerd.

De gicleeprints of piezoprints worden door mijzelf geprint op een professionele grootformaatprinter. Gestart met een HP Z3200, maar inmiddels overgestapt naar een robuuste Epson P7500, die net als de HP een breedte aankan van 610 mm. De Epson is deel van een nieuwe generatie printers, die gebruik maakt van lichtvaste, non fading inkten. Het vergt even wat zoeken naar de juiste instellingen, maar inmiddels heb ik deze afgestemd op het gebruik van mijn kleurgebruik en op dit moment heb ik het volledige proces onder controle en in eigen handen. De kaarten worden echter via een regionale drukkerij vervaardigd. Inmiddels al ruim 10 jaar. 

Op dit moment en we spreken over eind 2021 wordt mijn werk via een dertigtal verkooppunten in Nederland onder de aandacht van het publiek gebracht. Via een aantal galeries annex Kunstuitlenen, maar zeker ook via een aantal prachtige boekwinkels, cadeauwinkels en interieurwinkels. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk te spreiden zodat de winkeliers niet in elkaars vaarwater terecht komen. In een aantal provincies of gebieden is mijn werk echter nog niet vertegenwoordigd en ik ben zeker op zoek naar nieuwe leuke winkels. Over het algemeen zijn deze winkeliers inmiddels trouwe afnemers, want de kaarten verkopen altijd heel behoorlijk en kunnen rekenen op een publiek dat er naar verluidt een blokje voor omrijd. Ik probeer met de winkeliers tot goede afspraken te komen, maar moet daar wel bij aantekenen dat ik niet direct een agressieve vertegenwoordigersmentaliteit aan de dag leg. Het moet zogezegd goed klikken met de winkeliers want anders wordt het plat gezegd gewoon niks. Het is de prijs die betaald wordt voor de-net-dat-tikkie-anders-werk en het feit dat je hier van doen hebt met een kleinschalige organisatie.  Verwacht van mij geen aalgladde verkooptechnieken en dichtgetimmerde contractuele formulieren, maar sta voor gewoon eerlijke handel. No nonsens. Nou moet je doorgaans op gaan passen als mensen zichzelf gaan voorzien van de nodige veren op plaatsen waar de zon nooit schijnt, maar misschien is het handig om de meer dan 1100 reviews te bekijken op mijn Etsy account. Dat geeft waarschijnlijk een aardige indicatie van hoe ik mijn Trade benader. 

Buiten Nederland wordt mijn werk vertegenwoordigd door BIP, Blue Island Press, dat in de de regio NSW en Sydney huist en verspreidingsgebied met name in Australie en Nieuw Zeeland. In de VS is het NobleWorks, waarmee ik een overeenkomst heb. Zij zijn in New Jersey gevestigd. Via het kunstenaarsplatform Etsy bedien ik zelf nagenoeg ook de gehele wereld. Teller staat op en nou moet ik even spieken .... Op 4770 verkopen, eind november 2021. Dit voor zover dat een maatstaf is voor de populariteit van de Edart producten van Ed van der Hoek. 

Dit allemaal even om aan te geven dat er voor u als winkelier uiteindelijk best wel iets te verdienen valt aan mijn werk. 

Hieronder een overzicht van een standaard display ofwel in de volksmond een kaartenmolen. de inkoopsprijzen ga ik hier op dit moment nog niet vermelden en zijn op dit moment zonder inloggen bij mij aan te vragen. 

Molen

Kaarten Vakken Bestellen Prijs molen
216 kaarten (Meer per vak is mogelijk tot max 10 stuks per motief) Staande molen met 36 vakken Minimaal 6 exemplaren per motief of vak. Kosten molen € 75,- ex. BTW. Molen kan retour na gebruik.

Aanvullende informatie

Let op!

- Per vak en bijbestelling minimaal 6 exemplaren per motief
- Molen kan retour na gebruik. Per jaar aftrek van € 15,-, Dus na 1 jaar 60 euro retour, na 2 jaar etc…

Producten

Item Materiaal Prijs particulier Prijs retailers
Kaart Dubbel 15x15 cm € 3,25 adviesverkoop incl. btw Neem contact op.
Kerstkaarten Dubbel 15x15 cm € 3,25 adviesverkoop incl. btw Neem contact op.

Meld je aan als retailer

Ga akkoord met de privacy policy