Schilderij laten maken door Ed van der Hoek

EEN SCHILDERIJ LATEN MAKEN?

Een schilderij in opdracht laten maken gaat in het echt natuurlijk niet zo snel als in onderstaand filmpje.

EEN STAPPENPLAN OM SAMEN EEN KUNSTWERK TE MAKEN

Daar gaan uiteraard een paar stappen aan vooraf. Allereerst moet u de stijl waarin ik schilder leuk vinden. Dat is wel een belangrijke voorwaarde. Stap 2 is dat ik als schilder duidelijk krijg wat u wilt. Bijvoorbeeld welke maat, de opleverdatum, indien het voor een speciale gelegenheid is. Maar uiteraard het belangrijkste is het onderwerp en de eventuele bijkomende symboliek. Niet onbelangrijk in een werk, maar ook hebben we het over het gebruiken van fotowerk als voorbeeld. En in die zin maken we eigenlijk samen dat kunstwerk.

Ik doe daarbij echter nooit concessies aan de stijl van werken, dat moet bij de mensen die mij de opdracht verlenen duidelijk zijn, maar er is wel ruimte voor invulling van wensen op het gebied van kleurgebruik bijvoorbeeld. Met name de achtergrondkleur kan aangegeven worden. Dat voel ik niet als belemmering in mijn kunstenaarsschap. De laatste tijd zijn er bij de zaken die ik schilder toch een aantal thema's bij gekomen.

OOSTVOORNE SERIE ALS LEIDRAAD VOOR NIEUWE WERKEN

En ik moet bekennen dat die verandering naar locale thema's zoals mijn geboortedorp me goed heeft gedaan. Ik duid het in eerste instantie aan als de "Oostvoorne-serie", maar het is eigenlijk breder dan dat. Ik neig ernaar om het Groeten van Vroeger te noemen, want het heeft vooral met zaken uit mijn jeugd te maken. Maar ook met de jeugd van mijn omgeving, waardoor er op dat vlak een soort verbinding ontstaat. Ik denk dat er door de huidige ontwikkelingen in deze jachtige tijd een bepaalde hang naar de periode is ontstaan waar sociale media en internet nog geen invloed op ons leven had. Maar ik dwaal af. Het is om aan te geven dat ik buiten mijn bekendste thema zoals de bepaalde aziatische website mijn werk omschrijven als "hond auto rijden vrolijke cartoon dieren", ik daar nu zelf "huis boom beest" aan toe kan voegen als mogelijke ideeen voor uw opdracht. Neem gerust contact met me op en we bespreken het. 

 

 

Neem contact met Ed voor het laten maken van een werk op maat.

 

Ga akkoord met de privacy policy